Bis nichts mehr bleibt (2010)

Bis nichts mehr bleibt / Till Faith Do Us Part (Originalni naziv)

drama

Film se temelji na istinitim pričama nekadašnjih scijentologa

 
Režija: Niki Stein
Scenarij: Niki Stein
Uloge: Felix Klare, Silke Bodenbender, Robert Atzorn, Kai Wiesinger, ...

Filmografija

Drama je nadahnuta istinitom pričom o čoveku koji je spas od teške životne situacije našao u scientologiji, a rezultat te priče pokrenuo je proveru ustavnosti scientologije.

Frank studira arhitekturu i vozi taksi kako bi uzdržavao sebe, svoju devojku i njihovu kćer Saru. Ništa mu ne ide kako treba i Frank već samog sebe smatra gubitnikom. Kad dođe u dodir sa scijentologijom privuče ga mogućnost koju ona nudi: bolje samopoštovanje i postizanje uspeha u životu. Vodi i Ginu na predavanja pa ona postane gorljiva scientologinja, ulaže sav njihov novac i sve svoje vreme u sektu i brzo se uspinje na hijerarhijskoj lestvici. Kad se njezina posvećenost scientologiji počinje odražavati na Saru, Frank uviđa da bi za obadvoje bilo najbolje da se malo odmaknu od sekte i njezinih članova, no za Ginu to ne dolazi u obzir. On uviđa da će zbog scientologije izgubiti i devojku i kćer...

Nakon sudskog spora Franka Reinersa nemački Ured za zaštitu Ustava počeo je istraživati scientološku organizaciju čiji su ciljevi okarakterizirani kao protuustavni i u suprotnosti sa temeljnim ljudskim slobodama. Usprkos svim saznanjima o protuustavnosti, scientologija u Njemačkoj do danas nije zabranjena.  


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >