Trenuci hrabrosti (2016)

The Finest Hours (Originalni naziv)

akcija drama povesni

Istinita priča o najvećem spasilačkom poduhvatu malim brodom u istoriji Obalne straže

 
Režija: Craig Gillespie
Scenarij: Scott Silver, Paul Tamasy, Eric Johnson
Uloge: Chris Pine, Casey Affleck, Ben Foster, Eric Bana, Holliday Grainger

Filmografija

U februaru 1952. godine jedna od najgorih oluja na Istočnoj obali pogodila je Novu Englesku oštetivši tanker i bukvalno ga prepolovivši. Četiri hrabra člana obalne straže krenula su spasiti 30 mornara zarobljena na brodu koji brzo tone.

18. februara 1952. masivni severoistočnjak pogodio je Novu Englesku poharavši gradove duž Istočne obale i razorivši brodove koji su se zatekli na njegovom smrtonosnom putu, uključujući i „SS Pendlton“, naftni tanker na putu u Boston koji je bukvalno prepolovljen zarobivši više od 30 mornara u krmi koja je brzo tonula.

Kao viši oficir na brodu, prvi pomoćni mašinovođa Rej Zibert ubrzo shvataa da mora da preuzme brigu nad uplašenom posadom i potakne ljude da zaborave razlike i sarađuju kako bi preživeli jednu od najgorih oluja koja je ikada pogodila Istočnu obalu. U međuvremenu, kada vest o katastrofi stigne do stanice Američke obalne straže u Četamu u Masačusetsu, oficirski namesnik Danijel Klaf naređuje smelu operaciju spašavanja zaglavljenih ljudi.

Uprkos golemim rizicima, četvorica ljudi na čelu sa kapetanom Obalne straže Bernijem Veberom, kreće u drvenom čamcu za spašavanje sa loše opremljenim motorom i slabim, ako i ikakvim, načinima navigacije suočavajući se sa ledenim temperaturama, 60-metarskim talasima i vetrovima uraganske snage.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >