Taksi 2 (2000)

TAXI 2 (Originalni naziv)

akcija komedija

Danijel i dalje juri ulicama grada ovaj put u potrazi za otetim članom japanske delegacije

 
Režija: Gérard Krawczyk
Scenarij: Luc Besson
Uloge: Samy Naceri, Frédéric Diefenthal, Marion Cotillard, Emma Sjöberg, ...

Filmografija

Francuska akcijska komedija "Taksi" iz 1998. čiji je scenarista Luk Beson. Nakon izvornika snimljen je "Taksi 2" pri čemu je jedina promena u filmskoj ekipi bio novi reditelj. Nakon Žerara Pirea iza kamera se našao Žerar Kravčik.Tri godine kasnije snimljen je "Taksi 3", a uskoro i "Taksi 4", oba u režiji Žerara Kravčika.

Taksista Danijel Morales (S. Naseri) u svom belom Pežou 406 i dalje juri ulicama Marseja pomažući svima, od trudnica pred porodom do svog najboljeg prijatelja, policijskog detektiva Emilijena Kutan-Kerbaleka (F. Difental).

Emilijen je napokon došao do vozačke dozvole, ali i do srca lepe Petre (E. Sjoberg), koleginice u stanici u koju je bio nesrećno zaljubljen.

I dok grad posećuje japanska delegacija koju zanima kako se mesna policija bori protiv kriminalaca, japanska jakuza operiše i na jugu Francuske.Kada njeni pripadnici otmu svoga sunarodnjaka, Danijel i Emilijen uskoče u taksi i krenu u odlučujući obračun.

Nakon velikog uspeha prvog dela iz 1998., nastalom po delu Luka Besona, dve godine kasnije snimljen je i drugi deo koji nije nimalo razočarao.  Poput prvog, "Taksi 2" je nabijen akcijom i komedijom tokom čitavog trajanja. Adrenalinskoj jurnjavi, tačnije ludoj vožnji Danijela i njegovog žutog Pežoa nema kraja. Neviđene akrobacije, koje na trenutke podsećaju na akcijske scene iz Tarantinovih filmova, u kombinaciji sa toliko specifičnim francuskim humorom isprepletene su i čine jedinstvenu filmsku zabavu koju ćemo gledati sa pravim uživanjem.

 


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >