Hidalgo (2004)

Hidalgo (Originalni naziv)

akcija avantura vestern

Frenk (V. Mortensen) i njegov mustang učestvuju u najdužoj pustinjskoj trci u Arabiji

 
Režija: Joe Johnston
Scenarij: John Fusco
Uloge: Viggo Mortensen, Omar Sharif, Louise Lombard, Said Taghmaoui, Peter Mensah...

Filmografija

Reditelj Džo Džonston je svoju filmsku karijeru započeo upravo u odeljenju specijalnih efekata, a svoje bogato znanje i iskustvo na tom području primenio je i snimajući "Hidalga". Film je bio nominovan 2005. za nagradu Golden Ril Američkog udruženja montažera zvuka u kategoriji najbolje zvučne montaže u filmu.

Pripadništvo američkoj vojnoj konjici donelo je Frenku Hopkinsu (V. Mortensen) ugled najboljeg jahača Zapada, ali video je užasavajuće prizore masovnog ubijanja Indijanaca.

Nije više mogao da učestvuje u nasilju nad narodom čije poreklo i sam vuče, te je svoje jahačke sposobnosti odlučio da unovči učestvujući u putujućem šou Bafalo Bila.Tokom jednog nastupa Hopkinsu priđe Aziz (A. Aleksi - Male), izaslanik bogatog arapskog šeika (O. Šarif), i pozove ga da sa svojim mustangom Hidalgom, navodno najbržim konjem Amerike, doputuje u Arabiju i tamo učestvuje u pustinjskoj trci.

Hopkins pristane i uskoro se nađe na arapskom poluostrvu, spreman da pristupi trci koja će se pokazati znatno opasnijom nego što je mislio.

 


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >