Neženja (1999)

The Bachelor (Originalni naziv)

komedija romantika

Kako bi zaradio 100 miliona dolara zagriženi samac mora da se oženi u roku od jednog dana

 
Režija: Gary Sinyor
Scenarij: Roi Cooper Megrue, Jean C. Havez
Uloge: Chris O'Donnell, Renée Zellweger, Artie Lange, Edward Asner

Filmografija

Romantična komična farsa "Mladoženja" zapravo je rimejk neme slepstik komedije legendarnog komičara Bastera Kitona "Seven Chances" iz 1925. godine. Bastera Kitona u naslovnoj je ulozi zamenio Kris O’Donel, a pažnja su privukli i sporedni glumci, Džejms Kromvel i Arti Longi. Među najsmešnijima su, a možda i među najatraktivnijima, oni prizori filma u kojima se pojavljuju "zvezde u gostima", poput Maraje Keri, Dženifer Espozito i Bruk Šilds, sve u ulozi bivših devojaka.

Džimi Šenon (K. O’Donel) je tri godine u srećnoj ljubavnoj vezi s ljupkom En (R. Zelveger), ali iako je ona u svemu idealna žena za njega, on se panično boji bračnih obaveza. Nakon mnogo promišljanja ipak nerado odlučuje da se rastane od svog momačkog života i zaprosi En. Kako je prosidbu "izveo" katastrofalno, razočarana En ga je ostavila. Upravo tada umire i Džimijev bogati deda koji mu je ostavio veliko nasledstvo - kompaniju i milione dolara, ali samo pod uslovom da se oženi do svog tridesetog rođendana. Problem je što je testament pročitan dan pre tog roka, što znači da Džimi mora da se oženi u sledeća 24 časa. Budući da ga je žena koju voli već odbila, ne preostaje mu ništa drugo nego da zajedno s najboljim prijateljem Markom (A. Longi) i sveštenikom (Dž. Kromvel) obilazi bivše devojke u potrazi za onom koja će spasiti kompaniju od prodaje. Neuspešna potraga završava u novinama, što rezultira dolaskom stotina žena spremnih da odmah postanu njegove mladenke...

 
Hvaljeni Kris O’Donel (Miris žene, Betman zauvek) imao je inspirativnu, šarmantnu i darovitu partnerku, Rene Zelveger (Džeri Megvajer, Dnevnik Bridžet Džons). Britanskom režiseru Geriju Sinjoru (Ljubav boli) ovo je bio prvi film u Sjedinjenim Državama, a od pre je poznat po luckastoj komediji "Leon the Pig Farmer" i "Solitaire For 2".

Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >