Skajlab (2011)

Le Skylab (Originalni naziv)

komedija

Kako izgleda jedan običan vikend u francuskoj provinciji?

 
Režija: Julie Delpy
Scenarij: Julie Delpy
Uloge: Lou Alvarez, Julie Delpy, Eric Elmosnino, Aure Atika, Noémie Lvovsky, ...

Filmografija

"Le Skylab" je Delpyno drugo rediteljsko ostvarenje, nostalgična komedija izvrsnih i živahnih dijaloga, vešto postavljenih mizanscena, originalnih karaktera i scenografije i kostimografije apsolutno verne duhu vremena u kojem se radnja odvija. Osim režije Delpy potpisuje i scenario i u filmu igra ulogu Albertinine mame, strastvene levičarke slobodnog duha bez dlake na jeziku. Ulogu bake tumači francuska glumačka diva Emmanuelle Riva. Film je na festivalu u San Sebastianu nagrađen Nagradom žirija.

Komedija "Le Skylab" opisuje jedan vikend u francuskoj provinciji. Veselje, dobra hrana, vino, odlazak u lokalni disco, neizostavne svađe oko političkih gledišta verno evociraju sve najvažnije segmente života 70-ih, podsećajući na vrednosti koje su se izgubile, poput okupljanja velike porodice, slobodnog razgovora o svim životnim temama pred decom i opuštenog ponašanja bilo da je reč o veselju ili besu.

Krajem 70-ih, početkom letnih školskih praznika, šira porodica se okuplja u bakinoj kući u Bretanji. Stričevi, tetke, ujaci, bratanci, sestrične, nekoliko različitih generacija sedaju za sto kako bi proslavili bakin rođendan. Desetogodišnjoj Albertini počinje leto koje će pamtiti celog života. Osim što je u vrtu razapet veliki šator u kojem spavaju deca, Albertina će doživeti svoju prvu ljubav i prve znakove odrastanja.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >