Baltička oluja (2003)

Baltic Storm (Originalni naziv)

triler drama

Istražujući potonuće trajekta s tajnim teretom novinarka se uvlači u mrežu tajnih službi

 
Režija: Reuben Leder
Scenarij: Reuben Leder, Jutta Rabe
Uloge: Greta Scacchi, Jürgen Prochnow, Donald Sutherland, Dieter Laser, ...

Filmografija

U noći s 27. na 28. septembar 1994. , švedsko-estonski trajekt "Estonija" usred Baltičkog mora. 852 ljudi stradava, a samo 145 je spašeno. Do danas je to najveća morska katastrofa u evropskim morskim vodama, od kraja II svetskog rata. Džulija Rojter, novinarka vodećeg nemačkog TV časopisa u Berlinu pokušava da otkrije lanac krijumičara oružja iz Rusije. Njena istraga vodi je do Talina u Estoniji.

Džulija Rojter, novinarka vodećeg nemačkog TV časopisa u Berlinu pokušava da otkrije lanac krijumičara oružja iz Rusije. Njena istraga vodi je do Talina u Estoniji, gde joj u noći 27. septembra 1994. pred nosom beži trajekt "Estonija". Jedno od vozila na brodu je i kamion s oružjem visoke tehnologije.

Erik Vestermark je advokat iz Švedske, koji se sa svojim 10-godišnjim sinom vraća s krstarenja estonskom obalom. Oni se ukrcavaju na "Estoniju" kako bi se vratili u Švedsku. Ali trajekt nikad nije stigao na predviđeno odredište. Potonuo je nasred hladnog Baltičkog mora. Erik je jedan od preživelih. Ali sudbina njegovog sina je ispočetka neizvesna.

Dok je izveštavala o tragičnom potonuću, Džulija upoznaje Erika u bolnici u Štokholmu. Oboje ubrzo shvataju da žurno sastavljen vladin odsek za istragu ulaže velike napore da bi zataškalo stvarne činjenice o potonuću trajekta.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >