Broj3vi (2005)

Numb3rs (Originalni naziv)

triler drama kriminalistički

Ekipa FBI-a pomoću matematike rešava zagonetne slučajeve

 
Režija: Alex Zakrzewski, J. Miller Tobin, John Behring
Scenarij: Ken Sanzel, Nicolas Falacci, Cheryl Heuton
Uloge: David Krumholtz, Rob Morrow, Judd Hirsch, Alimi Ballard, Navi Rawat, ...

Filmografija

Svi koristimo matematiku svakodnevno, bilo pri predviđanju vremenskih prilika, praćenju vremena ili ophođenju s novcem. Matematika je mnogo više od formula i jednačina, to je logika, racionalnost, korištenje vlastitog uma kako bismo riješili najveće misterije koje poznajemo. Protagonistima serije "Broj3vi" je upravo rešavanje misterija glavni cilj.

Autori su serijom želeli da pokažu kako je matematika mnogo više od brojeva, i istražiti njenu logiku i racionalnost. Dok su se pripremali za snimanje, istraživali su kojim se sve metodama FBI danas koristi kako bi se rešili slučajeve, i koje sve saradnike s raznih područja okupljaju u svom timu.

Specijalni agent FBI-a Don Eppes regrutuje svog brata Charlieja, matematičkog genijalca, da im pomogne sa zagonetnim slučajevima u Los Angelesu. Dvojica braće preuzimaju najteže slučajeve i prate tragove sagledavajući ih iz potpuno nove perspektive, a pomažu im i Donova partnerica Terry Lake i novi agent David Sinclair. Charliejev prijatelj i kolega dr. Larry Fleinhardt radije bi da se on vrati svojim fakultetskim obvezama. Njegov otac je, naprotiv, zadovoljan što vidi svoje sinove kako rade zajedno, ali strahuje da će njihova takmičarska narav postati problem.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >