Usijane glave 2 (1993)

HOT SHOTS, PART DEUX (Originalni naziv)

akcija komedija ratni

Harli (Č.Šin) kreće u misiju spašavanja svog prijatelja pukovnika Valtera (R.Krena)

 
Režija: Jim Abrahams
Scenarij: Jim Abrahams, Pat Proft
Uloge: Charlie Sheen, Lloyd Bridges, Valeria Golino, Richard Crenna

Filmografija

Reditelj i koscenarista Džim Abrahams, najpoznatiji je po ostvarenjima koja su nastala u saradnji sa Davidom i Džerijem Zakerom."Kakvi frajevi 2" uspeo je ponovo okupiti osnovu glumačke ekipe, Čarlija Šina, Valeriju Golino i Lojda Bridžisa , a od novih snaga posebno se ističe Ričard Krena.

Napušten od ljubavi svog života, lepe Ramade Rodam Hejman (V. Golino), Toper Harli (Č. Šin) napušta vojnu službu. Odlazi na Daleki istok gde se pridružuje redovnicima koji se uzdržavaju popravljajući elektronske aparate. Istovremeno u Vašingtonu, gde je bivši Toperov komadant  Tag Benson (L. Bridžis), sada predsednik, vlada krizno stanje.

Nakon "Pustinjske oluje" nekoliko je američkih vojnika zarobljeno, a sve su dosadašnje misije oslobađanja propale, a njihovi su članovi zarobljeni. Za novu misiju ostao im je jedino Toper, ali on se u početku odbija vratiti nasilju. No, kada i pukovnik Volters (R. Krena) biva zarobljen, Toper napokon kreće u akciju.

Istovremeno počinje ljubavnu vezu s agentom CIA-e (B. Bake) iako još voli Ramadu. Ona se takođe nalazi u Iraku pokušavajući osloboditi svog sadašnjeg supruga te se njih dvoje ponovo sreću.

Dve godine nakon prvog dela, u bioskope je stigao drugi deo "frajera". Isprobana formula prvog dela je ponovljena, a parodiranje na nekoliko filmskih klasika poput "Ramba", "Terminatora" i "Apokalipse danas" ni ovog puta nije izostalo. Glumačkoj ekipi iz prvog dela pridružio se i Rovan Atkinson, koji je svojom pojavom uneo dodatnu dozu humora. Dakle, očekujte mnoštvo gegova i duhovitih dijaloga u novom delu odličnog komičnog klasika s početka 90-tih.

 


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >