Čudo u Koruškoj (2012)

Das Wunder Von Kaernten / A Day For A Miracle (Originalni naziv)

drama

Drama utemeljena na istinitom događaju o devojčici Kati koja se utopila u jezeru

 
Režija: Andreas Prochaska
Scenarij: Christoph Silber, Thorsten Wettcke
Uloge: Ken Duken, Julia Koschitz, Leon Baumgartner

Filmografija

Drama utemeljena na istinitom događaju o devojčici Kati koja se utopila u jezeru i koju helikopterom dovoze u bolnicu za vreme dežurstva mladog lekara.

Dr. Markus (K. Duken) se sprema na rođendan svojemu sinčiću, koji je željan oca, uveren da ga ovaj put neće razočarati. Međutim, njegov šef putuje na važan kongres i Markus mora ostati u službi. Na leđima mu je moćni političar koji leži na odelenju i zahteva specijalan tretman. No, kad im hitna pomoć javi da stiže devojčica koja se utopila, Markus ne okleva ni časa da učini sve kako bi je spasao, iako je velika verovatnost da će devojčica, ako i preživi, imati tako velika oštećenja mozga da neće ni biti svesna da je živa. Drugi lekar u timu ne slaže se sa Markusovom odlukom, a pacijent političar preti skandalom. Markusov sin razočarano spušta slušalicu kad dozna da tata ipak neće doći. Ono što sledi bit će dramatična i neizvesna borba za život...
 
Ova napeta drama osvojila je više nagrada, među kojima su nagradu Emi za najbolji TV film 2013., te austrijska nagrada Romi Gala za najbolji film, najbolji scenarij, najbolju glavnu mušku ulogu i najbolju žensku epizodu (Gerti Drassl).

Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >