Prljava igra (2008)

Leatherheads (Originalni naziv)

komedija drama romantika sport

Ljubavni trougao u akciji spašavanja američkog fudbala

 
Režija: George Clooney
Scenarij: Duncan Brantley, Rick Reilly
Uloge: George Clooney, Renée Zellweger, John Krasinski, Jonathan Pryce

Filmografija

Dodž Konnoli (Kluni), zvezda američkog fudbala, odlučuje da vrati publiku na stadione, ali gubi sponzore i celoj ligi preti kolaps. Spas vidi u zlatnom momku Karteru (Krasinski), pravom američkom sinu, koji je u prvom svetskom ratu naterao na predaju četu nemačkih vojnika. Sa svojom neverovatnom brzinom, dobrim izgledom i junačkom pričom, Karter nema konkurencije među igračima.

Inspirisana filmskom atmosferom vremena radnje (sjajno kostimografski i scenografski rekonstruisane 1920-e) Prljava igra ponudiće gledaocima šarm starog Holivuda u najboljem izdanju: uglađeni džentlmen i lepa žena na zabavan će se način prepucavati, a njihov odnos prolaziće različite faze pre no što dosegne ono što oboje priželjkuju.

Sinonim za šarm u američkoj fabrici snova danas sigurno je Džordž Kluni, a Rene Zelveger idealno tumači filmsku naivku toga vremena, no u njen su lik dobro uklopljeni i elementi pokreta za prava žena.

Kluni se nakon rediteljskih iskustava sa krimi (Ispovesti opasnog uma) i istorijskom (Laku noć. I, srećno!) dramom odlučio za sklizak žanr romantične komedije i nije pogrešio - Prljavi igrači zabavan su i nepretenciozan film u kom pokazuje sjajan osećaj za vrlo zabavne detalje.



Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >