Šoutajm (2002)

Showtime (Originalni naziv)

akcija komedija

Dvojica detektiva različitih karaktera postanu delom TV realiti šoa

 
Režija: Tom Dey
Scenarij: Jorge Saralegui, Keith Sharon
Uloge: Robert De Niro, Eddie Murphy, Rene Russo, Frankie Faison, William Shatner...

Filmografija

Oštra satira društva u kojem se apsolutno sve koristi kako bi se povećala televizijska gledanost i zaradio novac od reklama, "Šoutajm" je odličan primer postmoderne komedije koja u sebi spaja elemente različitih žanrova kao što su klasična komedija, policijski buddy-buddy film i medijska meta-naracija, ali čiji redžiser Tom Dej ni u jednom trenutku ne zaboravlja na najvažnije – nasmejati i zabaviti gledatelja.

Svetlo! Kamera! Akcija! Preterivanje! Robert De Niro i Edie Marfi čine neuobičajen policijski par čiji zadatak nije samo hvatanje kriminalaca, nego i uveseljavanje televizijskih gledalaca.

Kada u slučajnoj patroli policajac Trej Selers (Edie Marfi) nabasa na tajnu operaciju detektiva Miča Prestona (Robert De Niro), svojim krivim postupcima uništi mesece i mesece truda da se razbije dobro organizovana banda međunarodnih dilera droge. Mič se još nekako i uspeva suzdržati, sve dok se odjednom sa svih strana ne počnu pojavljivati članovi televizijske ekipe, koja ima ugovorno pravo uživo prenositi policijske akcije. Osetivši kemiju između Selersa i Prestona, producentica Čase Renzi (Rene Ruso) ponudi im zajednički nastup u seriji, što Selersu predstavlja ostvarenje snova, a Prestonu pravu noćnu moru.

U poslednjih desetak godina slavni se Robert De Niro često okušavao u žanru komedije, a uloga mrzovoljnog Miča Prestona jedno je od njegovih najboljih komičnih ostvarenja. Sa druge strane, njegov partner Edie Marfi i u ovom je filmu pokazao zašto mu je malo tko na svetu ravan kad je riječ o nasmejavanju publike.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >