Uoči Božića (2015)

UOČI BOŽIĆA (Originalni naziv)

komedija drama porodični

Jedna stara priča u novom ruhu

 
Režija: Miško Milojević
Scenarij: Mirjana Lazić
Uloge: Anita Mančić, Dragan Mićanović , Gorica Popović, Nikola Vujović, ...

Filmografija

Porodična božićna priča, sa neočekivanim obrtima i specifičnom atmosferom zagrejaće svako srce humanom porukom koju donosi. TV film, snimljen prema tekstu Mirjane Lazić, a u režiji Miška Milojevića, nosi ozbiljan sadržaj u humorističkom ruhu, tako da navodi koliko na smeh, toliko i na prazničnu ganutost.

“Uoči Božića” nastavlja srećno uspostavljenu tradiciju Dramskog programa da u vreme najveselijeg hrišćanskog praznika daruje gledaoce zabavnim i kvalitetnim igranim programom koji pripada žanru «božićne drame». I ovog puta podsticaj je pronađen u delima naših klasika, pa je tekst kompilacija dve kratke Nušićeve priče: „Gospođa Milhbrot“ i „Opštinsko dete“. Humorni motivi Ben Akibinih „crtica“ dali su mogućnost da se ispriča jedna „nova“ priča u melodramskom ruhu.
U satirične i humorne nušićevske elemente upletena je priča sa humanim obrtom i srećnim krajem u kojoj jedno nahoče pronalazi porodicu, a u kuću sredovečnog para bez dece, upravo na Badnji dan, neočekivano, uđe najveća radost poznog roditeljstva...


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >