Kajman (2006)

Il caimano / The Caiman (Originalni naziv)

komedija drama

Humoristična drama o producentu koji želi da snimi film o kontroverznom Silviju Berluskoni

 
Režija: Nanni Moretti
Scenarij: Francesco Piccolo, Nanni Moretti, ...
Uloge: Silvio Orlando, Margherita Buy, Jasmine Trinca, Michele Placido, ...

Filmografija

Italijanska humoristična drama fokusira se na nestalnosti Silvija Berluskonija, a izašao je netom pre izbora 2006. godine na kojima je Berluskoni izgubio. Film je bio jedan od najuspešnijih italijanskih filmova te godine te je učestvovao na filmskom festivalu u Kanu.

Bruno Bonomo (Silvio Orlando) je bio poznati producent b-filmova tokom 70-ih. Nakon duge pauze Bonom dobiva priliku da producira film o Kristoforu Kolumbu. No kada reditelj Franko Kaspio (Đulijano Montaldo) odustane od projekta, Bonomo je primoran da nađe novi scenario za RAI. Nailazi na scenario za film "Kajman", koji je napisala mlada režiserka Tereza (Jasmine Trinka). 

Film u filmu usmeren je na lik italijanskog premijera i medijskog tajkuna Silvija Berluskonija, toliko kontroverznog da se njegovom temom ne želi baviti nacionalna televizija. I dok se Bonomov privatni život raspada dok se razvodi od supruge (Margerita Buj) i banka ga tera da plati zastarele dugove, on shvata da je borba da snimi taj film jedino što ga drži na životu.

Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >