Hongkonška veza (2014)

HAFEN DER DÜFTE / THE HONG KONG AFFAIR (Originalni naziv)

akcija kriminalistički

Kriminalističko-akcijski film

 
Režija: Peter Gersina
Scenarij: Philip LaZebnik, Harold Nebenzal (roman)
Uloge: Veronica Ferres, Russell Wong, Herbert Knaup

Filmografija

Viktoria (V. Ferres) i Peter Filis (H. Knaup), bračni par, ugledna su imena u svetu biznisa i umetnosti. Peter organizira izložbu kolecije Heiman u Hong Kongu, a Viktoria pristaje u zadnji čas biti kustosica izložbe. Kolekcija Heiman vrlo je vredna i nikad prije nije bila javno izložena, a sastoji se od skupocenih skulptura iz različitih razdoblja kineske umetnosti.

No, i prije nego što je stigla, kolekcija je ukradena. Hongkonška policija odlučuje stvar držati u tajnosti od medija te pokušati otkriti ukradene umetnine prije postavljanja izložbe. No, o krađi obaveštavaju Viktoriju i Petera, a od Viktorije traže da obrati pažnju da događanja u umetničkim krugovima koje ona dobro poznaje, a u kojima bi se trebao pojaviti trag vrednih umetina.

Prije nego što ona uspe poslušati upute policije, prilazi joj Edvard Lim (R. Wong), hongkonški bogataš, kolekcionar i plajboj, poznat po tome da ne propušta ono čijoj se lepoti treba diviti, bez obzira radi li se o umetničkom delu ili o lepoj ženi.

A Viktoria je neosporno prava lepotica. Iako navikla na divljenje muškaraca, uviđa da je Lim nešto posebno. Iako je njegovim čarima teško odoleti, mora sačuvati bistru glavu i pomoći u traženju kradljivaca. Kako vreme odmiče, policija sve više sumnja u Edvarda Lima...


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >