Oficir i džentlmen (1982)

AN OFFICER AND A GENTLEMAN (Originalni naziv)

drama romantika

Priča o vojnom regrutu nagle prirode, vojnom drilu i promenama kada se zaljubi

 
Režija: Taylor Hackford
Scenarij: Douglas Day Stewart
Uloge: Richard Gere, Debra Winger, Louis Gossett Jr., David Keith, Robert Loggia...

Filmografija

Jedan od najslavnijih filmova snimljenih u prvoj polovini osamdesetih, i danas rado gledan naslov koji je proslavio svog glavnoga glumca Ričarda Gira, 'Oficir i džentlmen', reditelja Tejlora Hekforda drama je koja prati razvoj osebujnog dečaka koji postaje pravi muškarac. Hekford vešto spaja konce različitih tema filma – narušenog odnosa oca i sina, nemilosrdnoga vojnog drila, razvoja ljubavne veze – kako bi konačno dobio film koji sa pravom zauzima izdvojeno mesto u američkoj kinematografiji.

Richard Gir nastupa u svojoj nezaboravnoj ulozi nekonvencionalnog vojnog regruta u jednom od najslavnijih filmova osamdesetih "Oficir i džentlmen"

Zek Majo (Ričard Gir) je mladić koji se upravo upisao u školu američkog mornaričkog vazduhoplovstva, prvenstveno kako bi se dokazao ocu alkoholičaru, bivšem vojniku, koji je svoga sina uvek smatrao nesposobnim. Iako nadaren i vešt, Majo zbog svoje nagle prirode i nepoštovanja autoriteta često upada u probleme i sukobe sa starešinama.Vodnik Emil Foli (Luis Goset Džr.) njegov je trener, koji ima težak zadatak obuzdavanja divljeg karaktera, ali i procene Zekove stvarne ambicije. Situacija počinje polako da se menja kada Zek upozna Polu Pokrifki (Debra WVinger), devojku koja, osim svoje porodice, nema ništa i shvata da konačno mora da odluči šta tačno želi od svog života.

Ričard Gir ovom je ulogom postao jedan od glumaca za kojim uzdišu žene širom sveta, ali ne smemo da zanemarimo ni Luisa Goseta u sjajnom nastupu mudrog i strpljivog vodnika, i Debru Vinger kao devojku koja će ukrotiti divljeg mladića.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >