Ona je ta (1996)

She's the One (Originalni naziv)

komedija romantika

Ljubavne zavrzlame dvojice braće koji su zaljubljeni u istu ženu

 
Režija: Edward Burns
Scenarij: Edward Burns
Uloge: Jennifer Aniston, Maxine Bahns, Edward Burns, Cameron Diaz, Mike McGlone, ...

Filmografija

Miki (Edvard Burns) od prekida sa svojom zaručnicom prije dve godine vozi taksi i u tome pronalazi mir. Njegov brat, volstriter (Mike McGlone), nesretan je u braku i vara svoju ženu. Nažalost, sa bivšom zaručnicom svojega brata. Mikej se ženi devojkom koju zna 24 sata, a njegov mlađi brat nogira suprugu i zaprosi bratovu bivšu (Cameron Diaz).

Mikej (E. Burns) stariji je od dvojice braće Fitcpatrik. Vozi taksi u Njujorku, a slobodno vreme provodi u pecanju sa ocem (J. Mahonej) i bratom Francisom (M. McGlone), biznismenom na Vol Stritu. Jednoga dana u njegov taksi uđe lepa Hope (M. Bahns). Tokom kratke vožnje do aerodroma, sa kojeg ona ide na venčanje prijateljici, oni se tako zbliže da Hope predloži da je on odveze do kraja i bude njezin pratilac na venčanju. Ležerni Mikey odmah pristaje, a 24 sata kasnije kući se vraćaju - venčani...

Ova mešavina romantične i screvbal komedije uistinu obiluje i romantikom i dinamikom i brojnim zapletenim situacijama. Edvard Burns, hvaljeni mladi režiser čiji je film "The Brothers McMullen" (1995) bio senzacija Sundance filmskog festivala, specijalizirao se za nenametljivu njujoršku komediju u kojoj koristi tipično njujorške "fore". Kao nepopravljivi romantik, također se stavlja u poziciju traganja za romansom u svetu punom cinika. Inteligentan scenarij obiluje iskričavim dijalozima, smešnim dosetkama i humorističnim skicama muško-ženskih odnosa. I kao režiser i kao glavni glumac, Burns očito zna pokrenuti scenu i udahnuti energiju. Film je bio nominiran za Grand Special Prize na Deauville Film Festivalu, kao i za Zlatni satelit za najbolju originalnu pesmu (Tom Peti). Naslovi u kojima je Edvard Burns nastupao kao glumac uključuju: "Spašavajući vojnika Rajna", "15 minuta slave", "Ash Wednesday", "Confidence", "Praznik").


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >