Benksi osvaja Njujork (2015)

Banksy Does New York (Originalni naziv)

dokumentarni

Film koji prati umetnički projekt legendarnog Banksija

 
Režija: Chris Moukarbel
Scenarij:
Uloge:

Filmografija

1. oktobra 2013. britanski ulični umetnik Banksi započeo je svoj jednomesečni boravak u Njujorku. Objavljujući po jedan jedinstveni eksponat na dan na nenajavljenoj lokaciji, potaknuo je potragu za svojim radovima.

1. oktobra 2013. popularni i kontroverzni britanski ulični umetnik Banksi objavio je da će provesti mesec dana u pet okruga Njujorka , izlažući po jednu novu instalaciju, grafit ili performersko umetničko delo na dan.

Banksi je objavljivao fotografije završenih dela, ali ne bi rekao gde su locirana, što je značilo da su ih njegovi obožavatelji morali tražiti po gradu – nadajući se da ih nitko neće odstraniti ili prebojiti prije nego što ih nađu. Tokom jednog meseca Banksi je potaknuo kontroverziju političkim sadržajem nekih radova i izazvao uobičajenu halabuku oko toga je li ulična umetnost drukčija od svakodnevnog vandalizma.

Ali Banksi je naveo Njujorčane da gotovo svakodnevno govore o umetnosti i društvenim pitanjima te su zbog njega ljudi više obraćali pažnju na svoju okolinu, tragajući za njegovim skrivenim delima.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >