subota, 25.03. 14:54

Povratak u budućnost (1985)

Back to the Future (Originalni naziv)

komedija avantura fantastika

Kako bi ispravio grešku i obezbedio svoje postojanje morao se vratiti u prošlost

 
Režija: Robert Zemeckis
Scenarij: Bob Gale, Robert Zemeckis
Uloge: Michael J. Fox, Christopher Lloyd, Lea Thompson, Crispin Glover, ...

Filmografija

Marti MekFlaj (Majkl J. Foks) putuje u prošlost u mašini koju je izmislio njegov prijatelj, naučnik dr. Emmet Braun (Kristofer Lojd). Naime Marti mora navesti svoje roditelje u prošlosti da se zaljube i tako sebi osigura postojanje, tj. budućnost.

U izmišljenom gradu Hil Veli, tinejdžer Marti MekFlaj (Majkl Dž. Foks) slučajno putuje u prošlost, tačnije u 1955. godinu, u vremenskoj mašini koji je izumeo njegov prijatelj, naučnik dr. Emmet Braun (Kristofer Lojd). Sve što je Marti napravio u 1955. uticaće na budućnost, a ugroziće čak i vlastitu egzistenciju.

 
U 1955. godini Marti susreće svog budućeg oca Džordža i nenamerno ga spašava jer njegov budući deda udara njega, a ne oca. Budeći se, shvata da se nalazi u sobi njegove buduće majke i ubrzo saznaje kako se Lorejn zaljubila u njega, a ne u Džordža. Marti nalazi Dokovu kuću iz 1955. i uspeva ga uveriti da je došao iz budućnosti. Govori Martiju kako vremensku mašinu u 1955. može pokrenuti samo udar groma.
 
Budući da će grom udariti u gradski sat u sledeću subotu, Dok počinje da radi na tome kako će iskoristiti snagu groma. Nakon što mu je Marti ispričao šta se događa sa njegovim roditeljima, Dok zaključuje kako je Marti izbrisao sam sebe iz vremena. Marti smišlja plan kako će „spasiti“ ljubav Džordža i Lorejn na školskom plesu...

Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >