Američka pita 2 (2001)

AMERICAN PIE 2 (Originalni naziv)

komedija romantika

Veselo društvo se ne menja, žele da se dobro zabave, pronađu partnerku i uživaju

 
Režija: J. B. Rogers
Scenarij: Adam Herz
Uloge: Jason Biggs, Shannon Elizabeth, Alyson Hannigan, Chris Klein, ...

Filmografija

"Američka pita 2" okupila je gotovo istu ekipu kao i prethodna. Jedina razlika je reditelj - Džejms B.Rodžers. Film je dobio i nekoliko simptomatičnih nagrada među kojima i Teen Choice Award u kategoriji filma koji roditelji tinejdžera ne žele da ih vide njihova deca, te MTV-jevu nagradu za najbolji poljubac koju su dobili Dž. Bigz i S. V. Skot.

Nakon što je uz brojne peripetije na kraju srednje škole ipak doživeo svoje prvo seksualno iskustvo, Džim Levenstin (Dž. Bigz) upravo se sprema za drugo. U njegovu studentsku sobu u kojoj vodi ljubav sa novom devojkom, upadnu njegov otac (E. Livaj) i majka (M. Čik) te je Džim, po ko zna koji put, ponovo javno osramoćen. Ništa zato. Sa svojim najboljim prijateljima Krisom 'Ozom' (C. Klajnn), Kevinom (T. I. Nikolas), Stivom (S. V. Skot) i Polom (E. K. Tomas) Džim planira dugi odmor nakon završetka prve godine studija, a dobije i neočekivani poziv svoje neprežaljene ljubavi iz srednjoškolskih klupa, prelepe učenice na razmeni Nadije (S. Elizabet)...

Da formula seks + mladi + humor periodično daje odlične rezultate na bioskopskim blagajnama, potvrdili su autori filma "Američka pita" koji se 1999. nametnuo kao jedan od najvećih hitova u svetu. Tri godine posle pojavila se "Američka pita 2" koja je okupila gotovo istu ekipu kao i prethodna. Jedina je razlika bio reditelj - Džejms B. Rodžers (Say It Isn't So, See Arnold Run), prvi pomoćnik reditelja originalne "Američke pite" Pola Vajca. U ekipi se našao i autor likova koji su proslavili izvornik, Adam Herc, koji je napisao novu priču sa kolegom Dejvidom H. Stajnbergom. Kako su sada i očekivanja bila veća, u produkciju je uloženo tri puta više u odnosu na prvi film i sve se isplatilo.

Publici se svidela nova doza ludiranja, zaljubljivanja i nadmudrivanja pri čemu treba da se istakne da su kreatori filma opet uspeli da se predstave optimalnom kombinacijom tzv. toaletnog humora, seksi komedije i elemenata screwball komedije. Džima je u filmu još jednom odglumio Dž. Bigz, a svakako treba pohvaliti i dobitnika Emija, svestranog E. Levaja(A Mighty Wind, SCTV Network 90) u ulozi Džimovog oca. U ostalim su ulogama S. Elizabet (Mrak film), A. Henigan (serija Buffy, ubica vampira), C. Klajn (Rollerball), T. I. Nikolas (Pravila privlačnosti), T. Rid (Upravo venčani), S. V. Skot (Put do zrelosti), M. Suvari (Vrtlog života) i E. K. Tomas (Fredi je popušio). Film je dobio i nekoliko simptomatičnih nagrada među kojima i Teen Choice Award u kategoriji filma koji roditelji tinejdžera ne žele da ih vide njihova deca, te MTV-jevu nagradu za najbolji poljubac koju su dobili Dž. Bigz i S. V. Skot. Dve godine posle snimljen je treći deo, "Američko vjenčanje".

 


Komentari (1)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >