Podmornica U 571 (2000)

U-571 (Originalni naziv)

drama ratni

Američka posada prerušena u nemačke uniforme mora zauzeti oštećenu nemačku podmornicu

 
Režija: Jonathan Mostow
Scenarij: Jonathan Mostow
Uloge: Matthew McConaughey, Bill Paxton, Harvey Keitel, Jon Bon Jovi, David Keith...

Filmografija

Podmornica U-571 nagrađena je Oskarom za najbolju montažu zvuka a u kinima širom sveta zaradio je preko 130 miliona dolara.

Godina je 1942. Amerika je ušla u rat ali joj veliki problem u nameri da pomogne Evropskim saveznicima predstavljaju nemačke snage  u Atlantiku. Poručnika Andreva Tajlera muče problem poručnik Dahlgren je sprečio njegovo dugo željeno unapređenje.

Ipak, njihov sukob će morati ostati po strani jer ih komanda šalje u tajnu misiju, gde im se priključuju obavještajni poručnik Hirš i kapetan marinaca Konan. Nemačka podmornica U-571 je oštećena i u Atlantiku se mora susresti sa nemačkom podmornicom za snabdevanje. Američka mornarica je otkrila vreme i mesto susreta i svoju podmornicu S-33 je preuredila da izgleda kao nenačka podmornica, a američka posada u njoj se preobukla u nemačke uniforme.

Njihov je zadatak da na prevare zauzmu nemački brod i ukradu „Enigmu“, supertajni kriptografski stroj koji Nemcima omogućava da sa svojim podmornicama komuniciraju bez straha od savezničkog prisluškivanja.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >