Meksikanac (2001)

The Mexican (Originalni naziv)

komedija triler avantura

Bred Pit i Džulija Roberts u potrazi su za oružjem neobičnog imena "The Mexican"

 
Režija: Gore Verbinski
Scenarij: J.H. Wyman
Uloge: Julia Roberts, Brad Pitt, James Gandolfini, J.K. Simmons, Bob Balaban, ...

Filmografija

Spojivši u atraktivnu mešavinu elemente kriminalističkog, avanturističkog i akcijskog filma, te sve začinivši romantikom i komikom, reditelj Gor Verbinski i scenarista J.H. Vajman od "The Mexican" su stvorili odličnu filmsku zabavu, uz čiju se originalnu priču punu neočekivanih preokreta u radnji lako opustiti.

Da se ne zna šta je opasnije bez osigurača, ljubav ili pištolji, pokazaće nam ovaj odličan avanturistički triler smešten u nepredvidivu vrelinu Meksika.

Džeri Velbah (Bred Pit) upravo je suočen sa dva ultimatuma. Njegov mafijaški šef namenio mu je odlazak u Meksiko, gde bi trebao doći na imanje dragocenog antiknog pištolja znanog kao "The Mexican". Time bi se iskupio za svoje prethodne greške, a ako ne uspe, snosit će ozbiljne posledice. Drugi ultimatum nameće mu njegova devojka Samanta (Džulija Roberts), koja želi da Džeri po svaku cenu prekine sve veze sa svojim šefom. Zaključujući kako mu se više isplati razljutiti djevojku, ali ostati živ, Džeri odlazi preko granice, gde lako nalazi pištolj, ali problemi počinju kod transporta. Pištolj, navodno, sa sobom nosi prokletstvo, što je Džeriju nakon serije problema sve lakše poverovati.

Vodeći glumački par čine velike holivudske zvezde Bred Pit i Džulija Roberts, čija je međusobna hemija neporeciva, a uz njih, u filmu se pojavljuju mnoga cenjena lica kao što već legendarni Toni Soprano, Džejms Gandolfini, veteran Džin Hekman ili pouzdani Bob Balaban.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >