subota, 20.04. 04:25

Igraj svoju igru 2 (2004)

OCEAN'S TWELVE (Originalni naziv)

komedija triler kriminalistički

Okean (Dž. Kluni) i njegova grupa vrhunskih kradljivaca planiraju novu krađu u Evropi

 
Režija: Steven Soderbergh
Scenarij: George Nolfi, George Clayton Johnson
Uloge: Brad Pitt, Catherine Zeta- Jones, George Clooney, Matt Damon, Elliot Gould...

Filmografija

Drugi deo dogodovština dobrih-loših momaka za koje svi navijamo, potpuno se logično nastavio na svetski uspeh prvog filma te ponovo publici ponudio dva sata zabave i avanture, uz širenje glumačke ekipe. Svi znamo da se krasti ne sme, ali Deni, Rasti i ekipa ozbiljno ruše sve ono što smo mislili da je ispravno...

Pravila se nisu nimalo izmenila u vremenu koje je proteklo od prve zajedničke akcije: nikog se ne sme ozlediti, ne sme se pokrasti niko ko to ne zaslužuje, a igrati se mora tako kao da nemate šta izgubiti.

Kaže se da je osveta čudna stvar, ali čini se da je grupi vrhunskih, zabavnih i neodoljivih kradljivaca pod vodstvom Denija Okeana (Džordž Kluni) i njegove desne ruke Rastija Rajana (Bred Pit) to neko zaboravio reći, ili ih jednostavno nije bilo briga, kada su se bili okomili na imanje zloglasnog Terija Benedikta (Endi Garsija).

Besan i željan naplate duga, Benedikt pronalazi sve članove ekipe te zahteva natrag sve što mu je ukradeno, i to s kamatama. Budući da imaju samo dve nedelje da nabave 190 miliona dolara, Okean i njegovi ljudi odlaze u Evropu, gde se neće suočiti samo sa na prvi, drugi i treći pogled nerešivim sigurnosnim sistemima, nego i lopovom koji želi dokazati kako je upravo on još veštiji kradljivac. Ili ste unutra ili ste vani - premda, ovaj se put to upozorenje čini samo kao retorička figura, jer je cela ekipa i bez razmišljanja i dvoumljenja ponovo unutra, ali i s jednim novim članom, pa se Okeanovih 11 u drugom nastavku ležerne gangsterske franšize Stivena Soderberga pretvaraju u "Okeanovih 12"


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >