Priđi bliže (2010)

Priđi bliže (Originalni naziv)

tinejdžerski

Tinejdžerska igrana serija

 
Režija: Petar Stanojlović
Scenarij: Danica Pajović
Uloge: Jovana Andrić, Miloš Jović, Milan Čiča, Dragoljub Ljubičić Mićko, ...

Filmografija

Potraga za identitetom glavne šesnaestogodišnje junakinje, Bebe, okosnica je svih dešavanja u seriji "Priđi bliže", a serija je specifična i po tome što je po prvi put rađena po primenjenoj metodologiji - edukacija kroz zabavu.

 U centru priče nalazi se Beba koja živi sa roditeljima u Beogradu i proživljava slatke muke odrastanja. Njeno viđenje sveta je mladalački ironično i prožeto pop-kulturnim referencama - od muzike, knjiga i mode - do "Fejsbuka".

 
Urednik serije Tamara Vešković kaže da je cilj serije "Priđi bliže" podizanje nivoa svesti i znanja. "Edukativni sadržaji su suptilno utkani u seriji, a glavni akteri serije su tinejdžeri", rekla je Veškovićeva na koferenciji za novinare u Galeriji RTS-a.
 
Ekipa koja je radila na seriji je brojna, a mladim ljudima smo ostavrili san da zaigraju u igranoj seriji na televiziji, dodala je urednica serije.
 
Serija jeste priča o ljubavi. Prvenstveno, priča o ljubavi među ljudima, o međuljudskim odnosima i problemima u međuljudskim odnosima. Tinejdžerska grupacija, koja je ovde uzeta kao centar pažnje je zapravo samo jedna metafora opšteg društvenog konteksta.
 
Serija je realizovana uz podršku Ministarstva rada i socijalne politike, Programa Ujedinjenih nacija za razvoj i finansijsku pomoć Evropske komisije.

Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >