Žrtveno janje (2012)

THE SCAPEGOAT (Originalni naziv)

drama

Priča o dvojici muškaraca koji imaju samo jednu zajedničku tačku - lice

 
Režija: Charles Sturridge
Scenarij: Charles Sturridge
Uloge: Matthew Rhys, Alice Orr-Ewing, Jodhi May, Sheridan Smith, Eileen Atkins, ...

Filmografija

Priča o susretu dvojice fizički potpuno identičnih muškaraca snimljena je prema istoimenom romanu Daphne du Maurier čiji su romani i priče doživeli mnoge ekranizacije.

Džon Standing (Matthew Rhys), skromni učitelj koji je upravo dobio otkaz, jedne večeri u pabu ugleda čoveka potpuno nalik njemu samome. Ime mu je Džoni Spence (Matthew Rhys) i za razliku od Džona vrlo je otmeno odeven. Njih dvojica nastave večer zajedno ispijajući brojna pića, a potom se Džon Standing ujutro budi bez svoje odeće te preuzme identitet Džohnija Spencea čije je preduzeće pred bankrotom, a porodica u međusobnim trzavicama. Majka, ledi Spence (Eileen Atkins), redovito uzima morfij, sestra sa njim skoro uopšte ne razgovara, supruga ga se boji, a tu je i ljubavnica koja ima očekivanja. Glumeći da je Džohni, Džon uspeva popraviti odnose u kući te ući u poslovanje preduzeća na opšte iznenađenje svih onih koji ga inače dobro poznaju... 

Engleski redatelj i scenarist Charles Sturridge radnju je premestio iz Francuske u Englesku sredinom 20. veka, uoči krunidbe Elizabete II., uoči dolazaka prvih televizora u kuće. U verziji iz 1959. glavne su uloge imali Alec Guinness i Bette Davis.

 


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >