U stvari ljubav (2003)

Love Actually (Originalni naziv)

komedija

Fim o nekoliko ljubavnih priča koje se međusobno isprepliću

 
Režija: Richard Curtis
Scenarij: Richard Curtis
Uloge: Bill Nighy, Gregor Fisher, Rory MacGregor, Colin Firth, Sienna Guillory, ...

Filmografija

"Zapravo ljubav" šarmantna je i inteligentna ljubavna komedija, bez ciničnog odmaka, namenjena romanticima kojima nikad nije previše sretnih završetaka. Ljubav u mnogim njenim formama i izvanredni glumci i zanimljivi likovi od početka do kraja filma intrigiraju i privlače gledaoca, uvlačeći ga u čarobni svet ljubavi. Za britki i fino nijansirani humor zaslužan je Ričard Kurtis, scenarista najuspešnijih savremenih britanskih komedija (Ja u ljubav verujem, Četiri vjenčanja i sahrana, Mr. Bin, Crna guja, Bridžit Džons 1 i 2). Ovo mu je bio rediteljski debi.

Novi britanski premijer, neženja Dejvid (H. Grant), zaljubi se u asistentkinju Natali (M. Mekkučion). Premijerova starija sestra Karen (E. Tompson) svesna je da njen muž Hari (A. Rikman) ima vezu, i to s kolegicom s posla, mladom i zavodljivom Miom (H. Makatš). Karenin prijatelj Daniel (L. Nison) ostao je udovac, a njegov 11-godišnji sin Sem (T. Sangster) želi znati sve o ljubavi jer mu se sviđa devojčica iz škole. Pisac Džejmi (K. Firt) napusti devojku kad je uhvati da ga vara te otputuje u Francusku kako bi pisao u miru, ali se zaljubi u kućnu pomoćnicu, Portugalku Aureliju (L. Moniz), koja ne zna ni reč engleskog. Harijeva sekretarica Sara (L. Lini) veoma je stidljiva, a žarko priželjkuje vezu s kolegom iz kancelarije, mladim i zgodnim Karlom (R. Santoro). Džejmijeva prijateljica Džulijet (K. Najtli) upravo se udala za Pitera (C. Ejofor), no Piterov najbolji prijatelj Mark (A. Linkoln) ponaša se vrlo čudno. Ekscentrična rock-zvezda Bili Mak (B. Najdži) u neobičnom je odnosu sa svojim menadžerom…

U ovom filmu se nalazi probrani glumački ansambl sastavljen od najboljih, uglavnom britanskih glumaca, među njima i proverenih zvezda romantičnih komedija, a na čelu svih svakako treba izdvojiti fenomenalnoga Bila Najdžija, koji je dobio glumačku nagradu "Piter Selers" za komediju, nagradu udruženja losanđeleskih filmskih kritičara i BAFTA-u za najboljeg sporednog glumca. BAFTA-u je osvojila i Ema Tompson, a oboje su dobili i ALFS Award.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >