Jagodići (2012)

Jagodići (Originalni naziv)

triler drama

 
Režija: Miroslav Lekić
Scenarij: Đorđe Milosavljević
Uloge: Dragan Nikolić, Gordan Kičić, Dejan Lutkić, Ivan Bosiljčić, ...

Filmografija

Za razliku od serije Sva ta ravnica, koja je inspirisana istinitim događajima opisanim u knjizi Nenada Čanka "Kao i sva ravnica", serija Jagodići je plod kreacije scenariste Đorđa Milosavljevića na istu temu, sa likovima koje smo već upoznali iz "Ravnice"...

 Gledaoci će imati priliku da gledaju nastavak hronike o banatskim grofovima četiri godine kasnije. Na kaštelu Jagodića mnogo toga se izmenilo. Lajko Zobar se teško navikava na ulogu koju mu je sudbina namenila, da bude jedan od onih koje je do juče mrzeo - gospodin Lajko Jagodić, vanbračni sin grofa Milana, i polubrat Jovana i Branka. Ni njegovoj braći nije lako. Teško doživljavaju promene koje su se dogodile.

 
Branko Jagodić, umetnička duša porodice, shvata da ga boravak u Francuskoj nije promenio. Ostao je isti kakav je i bio kada je napuštao kaštel pre četiri godine. Prosečan slikar, infantilan i nesiguran u sebe ali još uvek privlačan ženama, neodoljiv kao zavodnik i ženskaroš. Nije se promenio, samo je nekoliko godina stariji ali i umorniji od svega. Povratak na kaštel je kraj njegovim lutanjima i potragama za smislom života, novi početak i nova nada...
Stariji brat Jovan se zatvara u svet mračnih soba kaštela. Od poslovnog čoveka koji svakog trenutka zna šta treba činiti, pretvorio se u autističnog čudaka nezainteresovanog za svet oko sebe, progonjen sećanjima na izgubljenu ljubav.
 
Grof Milan se oporavlja od moždanog udara u Slankamenu ne sluteći šta se dešava na imanju.
 
A onda stvari počinju da se događaju. Niz nerazjašnjenih ubistava budi uspavane duhove prošlosti dovodeći ponovo u iskušenje opstanak loze Jagodića.
 
U umetničkom i produkcionom smislu Jagodići su zahtevniji i složeniji od Ravnice. Iako je mešavina različitih žanrova, hronika o Jagodićima ostaje u okvirima dramske misterije sa elementima trilera i horora. Istovremeno kroz sudbinu braće Jagodić- Lajka (Ivan Bosiljčić), Branka(Gordan Kičić) i Jovan (Dejan Lutkić) u prvi plan ističu svoj melodramatski karakter.
 
Nova serija Televizije Srbije Jagodići,  rađena je u izvršnoj produkciji NS production. Pored već poznatih junaka iz Ravnica, upoznajemo i nove u tumačenju vrsnih glumca različitih generacija kao što su Nataša Ninković, Marko Nikolić, Sloboda Mićalović, Nina Janković, Zorane Bećić i dr. U ulozi misterioznog inspektora Ota Kunca pojavljuje se Milorad Mandić Manda.
 
Snimano je na autentičnim lokacijama u Vojvodini, u Kulpinu, u dvorcu Dunđerskih, u Sremskim Karolvcima, Petrovaradinu, Mošorinu, Vršcu, Novom Sadu, Čortanovcima...
Serija ima dvanaest epizoda.

Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >