Automobili (2006)

CARS (Originalni naziv)

komedija animirani porodični sport

Bahati trkaći auto sanja o pobedi na velikoj utrci

 
Režija: John Lasseter, Joe Ranft
Scenarij: John Lasseter, Joe Ranft
Uloge: Owen Wilson, Paul Newman, Bonnie Hunt, Larry The Cable Guy, Cheech Marin, ...

Filmografija

Disneyev animirani film "Auti" sedmo je ostvarenje izašlo iz Pixarove filmske tvornice i donosi ljupku priču o umišljenom, proslavljenom trkaćem automobilu kojemu slučajni susret sa potpuno drugačijim osobama, onima bez imalo taštine i želje za slavom, ulepša život. Smešten u svet automobila, cesta i trkaćih pista, crtić "Auti" jako dobro predstavlja brojne ljudske osobine, kako mane, tako i vrline, posebno ističući prijateljstvo i požrtvovnost.

Munjeviti Jurić šampion je automobilskih utrka, idol mladih i neustrašivi sportaš. Iako beskrajno samouveren i bahat, on zapravo ništa ne zna o stvarnom životu, a kao proslavljeni trkač, ne dopušta da ga bilo tko nadmaši. Tokom poslednje utrke dogodi mu se nezgoda zbog koje još dva automobila istovremeno sa njim uđu na cilj. Da bi se proglasio pravi pobednik, organizatori odluče upriličiti još jedno takmičenje, na velikom trkalištu u Kaliforniji. Putujući u kamionu prema odredištu, Juriću se dogodi nezgoda te on zaglavi u malom, zapuštenom zaseoku. Očajan jer zbog oštećenja ne može otići, on je prisiljen ostati u zaseoku, upoznati se sa njemu neuglednim i neprimerenim automobilima, no koji će mu pomalo postati dragi...

Uz simpatičnu priču, film krasi pregršt zgodnih detalja, od duhovitih crteža likova, sjajne muzike  (kompozitora Randyja Newmana), pogođenih karaktera i veselih dijaloga. Film su potpisali John Lasseter, jedno od glavnih Pixarovih imena, i Joe Ranft, također poznati animator. Uz dve nominacije za Oskara, "Auti" su osvojili mnogo nagrada na raznim svetskim filmskim festivalima.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >