Lančana reakcija (1996)

CHAIN REACTION (Originalni naziv)

akcija triler drama

Nakon otkrića novog izvora goriva izumiteljska dvojka postane predmetom velike zavere

 
Režija: Andrew Davis
Scenarij: Arne Schmidt, Rick Seaman
Uloge: Keanu Reeves, Morgan Freeman, Rachel Weisz, Fred Ward, Kevin Dunn, ...

Filmografija

"Lančana reakcija" je, film koji svojim originalnim pristupom klasičnim akcijskim motivima bekstva i nepravednih optužbi pleni pažnju svih gledalaca, a ne samo fanatika žanra. Kijanu Rivs se i ovim filmom dokazao kao prvorazredni akcijski junak, ali takav sa kojim prosečan gledalac ipak oseća bliskost, a ne mišićna masa za koju ne postoje nikakve prepreke.

Ono što se na prvi pogled činilo kao otkriće za sveopšte dobro koje će obezbediti kvalitetniji i zdraviji život celoj planeti, ubrzo se pokazalo tek još jednim trnom u pet multinacionalnih kompanija koje gledaju samo svoj profit. Kijanu Rivs pokazaće nam na šta sve moramo da budemo spremni kada pokrenemo 'Lančanu reakciju'.

Edi Kasalivič (Kijanu Rivs), diplomac prestižnog suniverziteta u Čikagu, radi kao tehničar naučnog tima koji otkriva alternativan, prilično jeftin i apsolutno ekološki zahvalan izvor goriva. Kada jedan od vodećih članova tima bude ubijen, a svi dokumenti i spisi o otkriću ukradeni, vlasti optužuju Edija i fizičarku Lili Sinkler (Rejčel Vajs).

Par se daje u bekstvo pred agentima FBI-a i CIA-e, a pomoć traže kod Edijevog mentora Pola Šennona (Morgan Frimen). Ono što Edi ne zna je da Šenonova firma ima tržišne interese vezane za nove izvore energije. Kako bi se spasili od lažnih optužbi, dvoje begunaca neće moći verovati nikome, a možda ni jedno drugom.

 


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >