13 ubica (2010)

Jusan-nin no shikaku (Originalni naziv)

akcija

Istinita priča 13 samuraja

 
Režija: Takashi Miike
Scenarij: Kaneo Ikegami , Tengan Daisuke
Uloge: Kôji Yakusho, Takayuki Yamada, Yusuke Iseya, Goro Inagaki, ...

Filmografija

Samovolja jednog čoveka preti da ugrozi sudbinu čitavog naroda. Trinaest najhrabrijih samuraja odabrano je da mu stanu na put. Osuđeni su na slavu! Osuđeni su na smrt!

Japan, 1844. godine. Vreme samuraja polako prolazi. Sadistički raspoložen mladi gospodar Naritsugu Matsudaira koristi svoje političke veze i moć kako bi zlostavljao običan svet. Vlada shvata da će stvari samo biti još gore ako mladi gospodar uspe da prigrabi još vlasti. Zabrinuti, oni u tajnosti angažuju trinaest najboljih samuraja koji dobijaju zadatak da ubiju zlog Matsudairu. 
 
Ali, stići do gospodara nije nimalo lako, jer se on svuda ide okružen legijom neustrašivih telohranitelja. Kada vođa trinaest ubica shvati da bi ova vojska telohranitelja ipak uspela da savlada njegovu četu, on smišlja zamku koja će njemu i njegovim ljudima dati neophodnu prednost? A onda njih trinaestorica treba samo da sačekaju da žrtva zagrize mamac. 
 
Film "Trinaest ubica" zasnovan je na istinitom događaju koji je poslužio i kao inspiracija za film istog naslova iz 1963. godine.

Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >