ponedeljak, 01.01. 00:00

Roboti (2005)

ROBOTS (Originalni naziv)

komedija animirani porodični

Robot pronalazač odlazi u veliki grad kako bi upoznao svog idola

 
Režija: Chris Wedge, Carlos Saldanha
Scenarij: Ron Mita, Jim McClain
Uloge: Paula Abdul, Halle Berry, Paul Giamatti, Ewan McGregor, Robin Williams

Filmografija

Reditelji Kris Vedž, Karlos Saldana, poznati po animiranom megahitu "Ledeno doba", proizveli su za "Twentieth Century Fox" hit "Robote", toplu priču punu duhovitih likova. Osim fascinantne kompjuterske animacije "Roboti" su podvučeni i izvanrednom, raznolikom muzikom (od savremenih autora poput Fet boj Slima, Britni Spirs pa do muzičkih legendi poput Tom Vajtsa, Džejms Brauna, Barija Vajta) koju potpisuje Džon Pavel. Raskošna animacija, bogata produkcija, odlični gegovi te priča koja je zanimljiva privlači male i velike gledaoce.

Robot Rodni Koperbotom radi u restoranu sa svojim ocem, mašinom za pranje suđa. Rodni mašta o dve stvari: kako svet učiniti boljim te da upozna velikog pronalazača Bigvelda. Zbog toga će da odluči otići od kuće u velegrad Robot Siti gde živi njegov idol pronalazač Bigveld. Rodni će da upozna grupu odmetnika koji se nazivaju "Rusties", a vodi ih Fender. Fender i Rodni postaju dobri prijatelji, a s njima se druži i Fenderova mala sestra Pajper Pinviler. Boraveći u velikom gradu, Rodni će da sazna groznu istinu: rezervni delovi se više ne proizvode već samo skupe nadogradnje. Ko nema novca za nadogradnju, ide u staro železo.

Spajajući razigranost animacije u priči namenjenoj uživanju naših najmlađih gledaoca, s poukom o važnosti poštenog i iskrenog pristupa poslu koji ne bi smeo nikome štetiti, iskusni animacioni majstor Kris Vedž ("Ledeno doba") u "Robotima" je snimio jedan od svojih ponajboljih filmova. Uverljivost i minuciozna razrada svih detalja u filmu skoro da gledaoca mogu naterati da zaboravi kako je reč o animiranom, te se u priču uživi jednako kao kad gleda igrani film.

Kako bi ih gore spomenuti mali filmski ljubitelji mogli pratiti sa što manje problema, "Roboti" su u hrvatskoj distribuciji sinhronizovani na hrvatski jezik, glasovima Kristijana Potočkog, Željka Mavrovića, Olge Pakalović, Darije Knez, Vicka Budilice i ostalih.

 


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >