Ranjeni orao (2008)

Ranjeni orao (Originalni naziv)

drama

TV serija po romanu Mir Jam

 
Režija: Zdravko Šotra
Scenarij: Zdravko Šotra, Mir Jam
Uloge: Sloboda Mićalović, Ivan Bosiljčić, Vojin Ćetković, Nenad Jezdić, ...

Filmografija

Glavna junakinja Anđelka, u potrazi za ljubavlju i svojim mestom u društvu, dolazi u sukob sa konzervativnim shvatanjima patrijarhalne sredine.

 Milica Jakovljević, srpska književnica prve polovine 20. veka, koja je pisala pod pseudonimom Mir-Jam, autor je niza veoma popularnih romana među kojima se izdvaja "Ranjeni orao" kao njeno najpoznatije delo. Koliko god omiljena kod publike, ova naša poznata autorka bestselera veoma loše je prolazila kod književne kritike. "Ranjeni orao" nije samo njen najpoznatiji roman, već i delo koje je imalo više pozorišnih i TV adaptacija, od kojih je najpoznatija Mihizova u režiji Soje Jovanović u Ateljeu 212.

Zdravko Šotra, kao iskusan čovek, zna da posle godina rata i iskušenja svih vrsta dolazi vreme novog sentimentalizma, dakle idealan trenutak za novu dramatizaciju "Ranjenog orla". Zato je on prema motivima ovog romana napravio TV seriju od 17 epizoda. Zdravko Šotra je načinio sveobuhvatnu adaptaciju romana "Ranjeni orao", čija glavna junakinja Anđelka, u potrazi za ljubavlju i svojim mestom u društvu, dolazi u sukob sa konzervativnim shvatanjima patrijarhalne sredine.

Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >