Rat svetova (2005)

War of the Worlds (Originalni naziv)

drama avantura sf

Rimejk istoimenog filma iz 1953. godine o sukobu ljudske i vanzemaljske civilizacije

 
Režija: Steven Spielberg
Scenarij: Josh Friedman, David Koepp
Uloge: Tom Cruise, Dakota Fanning, Miranda Otto, Justin Chatwin, Tim Robbins, ...

Filmografija

Vekovima smo se pitali ima li još koga u svemiru. Vreme je da saznamo kako smo gledali u pogrešnom smeru jer su Oni na našoj planeti već mnogo, mnogo godina i sada su odlučili da nas pokore.

Vekovima su ljudi posmatrali svemir ,  u početku samo golim očima , a kasnije najmodernijim tehnološkim instrumentima , pitajući se ima li još koga u tome ogromnom prostranstvu , kakve su mu namere i hoće li naše civilizacije ikada ostvariti kontakt.Pokazalo se da smo gledali u pogrešnom smeru jer su oni na našoj planeti već mnogo , mnogo godina i sada su odlučili da nas pokore.

 

Rej Ferijer ( Tom Kruz ) je radnik iz Nju Džersija , kojem u životu baš i ne cvetaju ruže , jer sa svojom decom iz raspadnutog braka nema odnos kakav priželjkuje.No , kada jednog dana započne dugo planirani vanzemaljski napad na našu planetu , na Reju je da napravi sve kako bi zaštitio sina Robija ( Džastin Čatvin ) i ćerku Rejčel ( Dakota Fening ) .

 

Snimljen prema istim izvorima kao i istoimeni film iz 1953. godine , " Rat svetova " je naučno - fantastični blokbaster koji kroz priču o sukobu suprotstavljenih civilizacija prvenstveno govori o snazi porodice i roditeljske ljubavi , kombinujući tako vrhunskim specijalnim efektima podebljanu akciju i dramu o mogućem raspadu porodice usled ključnih događaja za našu planetu . Možda i najveći živi režiser Holivuda , slavni Stiven Spilberg ovde je tako svoja klasična MOTIVSKA čvorišta nadogradio modernim tehničkim mogućnostima , istovremeno se koristeći skoro pa arhetipskim zapletima o susretima sa svemircima .

 

 

U glavnoj ulozi gledamo sveameričkog ljubimca Toma Kruza , koji igra Reja Ferijera , običnog radnika iz Nju Džersija , koji će poljuljan odnos sa svojom decom srediti u nimalo očekivanim okolnostima napada vanzemaljaca na Zemlju.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >