Beg na zatvorskoj planeti (1985)

SPACE RAGE (Originalni naziv)

vestern sf

Psihopatski ubica planira osvetu i beg iz zatvora smeštenog u svemirskoj koloniji

 
Režija: Peter McCarthy i Conrad E. Palmisano
Scenarij: Jim Lenahan
Uloge: Richard Farnsworth, Michael Paré, John Laughlin, Lee Purcell, ...

Filmografija

Amerika u ne tako dalekoj budućnosti. Nakon pokušaja pljačke jednog trgovačkog centra u Los Angelesu, prilikom čega je hladnokrvno ubio nekoliko ljudi, psihopatski ubica Grange (M. Paré) je uhapšenen i po hitnom postupku osuđen na doživotni zatvor u zatvoreničkoj koloniji na planeti Proximo Centauri 3. Kad se letelica s novim zatvorenicima spusti na planetu, Grange shvati da je reč o radnom logoru u kojem zatvorenici obavljaju teške fizičke poslove u rudnicima boksita i berilijuma.

Logorom upravlja guverner Tovah (W. Windom), koji mašta o budućoj političkoj karijeri, a nad zatvorenicima danonoćno bdije grupa stražara predvođena Walkerom (J. Laughlin). Walker je porodični čovek, kojeg supruga Maggie (L. Purcell) moli da zbog nje i njihovog deteta što pre pronađe neki mirniji posao na Zemlji. A tu je i stari Pukovnik (R. Farnsworth), Walkerov najbolji prijatelj, oružar koji je nekad bio zatvorski čuvar.

Nedugo nakon Grangeova dolaska, Pukovnika počne mučiti noćna mora, u kojoj ga zbog nenapunjenog oružja Grange smrtno rani. A Grange s bezobzirnim Brainom Surgeonom (F. Doubleday) i nemilosrdnim Quinnom (D. Redfield) priprema pobunu i beg iz zatvora...

 


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >