Kad jaganjci utihnu (1991)

The Silence of the Lambs (Originalni naziv)

triler kriminalistički

U lovu na serijskog ubicu agentkinja FBI-a traži pomoć od zloglasnog Hanibala Lektera

 
Režija: Jonathan Demme
Scenarij: Ted Tally, Thomas Harris
Uloge: Jodie Foster, Anthony Hopkins, Scott Glenn, Anthony Heald, Ted Levine, ...

Filmografija

Triler Džonatana Demea sa Džodi Foster i Entonijem Hopkinsom u glavnim ulogama temeljen je na romanu Tomasa Harisa. Okićen sa pet najvažnijih Oskara - za film, režiju, scenario, glavnu mušku i žensku ulogu, "Kad jaganjci utihnu" uvrstio se među najuspešnije i najznačajnije filmove svih vremena.

FBI očajnički želi da pronađe okrutnog serijskog ubicu prozvanog Bafalo Bil, koji otima žene i skida im kožu. Direktor FBI-jeva Odeljenja za bihevioralne nauke, Džek Kroford, šalje Klaris Starling, regruta sa FBI-jeve akademije, da ispita zloglasnog Hanibala Lektera, briljantnog forenzičkog psihijatra, koji je postao kanibalistički serijski ubica, u nadi da će u razgovoru sa njim naići na neki trag.

Izvanredno obrazovan Lekter prvo odbija da da bilo kakve informacije, no naposletku pozove Klaris nazad u ćeliju i u formi zagonetki joj govori o jednom od svojih bivših pacijenata. U zamenu za detalje iz njene prošlosti, daje joj tragove koji je mogu odvesti do ubice.

Rešavanje zagonetke Starlingovu vodi do zemljišta u vlasništvu Bendžamina Raspaila, pokojnog Lekterovog pacijenta, u čijem autu pronađe glavu u posudi...

Legendarni triler Džonatana Demea sa Džodi Foster i Entonijem Hopkinsom u glavnim ulogama temeljen je na romanu Tomasa Harisa, njegovom drugom delu o Hanibalu Lekteru, briljantnom psihijatru i kanibalističkom serijskom ubici.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >