subota, 20.04. 02:03

Srbija na vezi (0)

Srbija na vezi (Originalni naziv)

informativni

Predstavljamo interesantne ljude i događaje iz Srbije i rasejanja

 
Režija:
Scenarij:
Uloge:

Filmografija

Koliko Srbija poznaje svoje rasejanje, znamo li koliki je potencijal našeg naroda koji živi van matice? U emisiji ćemo pokušati da pojačamo vezu između Srbije i dijaspore

 Od januara, svake druge subote u 12.35 na Prvom i Satelitskom programu predstavljamo interesantne ljude i događaje iz Srbije i rasejanja. Želimo da publici u Srbiji približimo naše sunarodnike rasute po svetu kao i da međusobno povežemo i upoznamo Srbe koji žive na svim kontinentima.

U svetu danas ima oko 11.5 miliona Srba, koji pored matične, žive u još 90 država na svih 5 kontinenata. Skoro polovina od ukupnog broja živi van zemlje. Koliko Srbija poznaje svoje rasejanje, znamo li koliki je potencijal našeg naroda koji živi van matice? U emisiji ćemo pokušati da pojačamo vezu između Srbije i dijaspore, jer, čini se da ne znamo dovoljno jedni o drugima.
Bavićemo se temama važnim za očuvanje nacionalnog identiteta. Pričaćemo o jeziku, istoriji, obrazovanju, kulturnoj baštini, očuvanju vere i tradicije, o našem mentalitetu i uklapanju u nove sredine. Istraživaćemo mesto Srbije u regionu, Evropi i svetu.
Do sada su u emisiji govorili Matija Bećković, Marko Lopušina, Aleksandar Diklić, Igor Popović Džakarta, najbolji tv voditelj u Australiji Karl Stefanović, a predstavili smo i jednog od najpoznatijih Amerikanaca srpskog porekla, Ričarda Milanovića, čoveka koji je nekoliko decenija bio poglavica indijanskog plemena Agua Kalijente

Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >