Pljačka (2001)

THE SCORE (Originalni naziv)

triler drama kriminalistički

Penzionisani kriminalac dobija ponudu za posao koju ne može da odbije

 
Režija: Frank Oz
Scenarij: Daniel E. Taylor, Kario Salem
Uloge: Robert De Niro, Edward Norton, Marlon Brando, Angela Bassett, Gary Farmer

Filmografija

"Pljačka" reditelja Frenka Oza jedan je od retkih novijih filmova koji podsećaju na to zašto je upravo film omiljena zabava. Radi se o sjajnoj napetoj priči, majstorski režiranih scena provala te glumačke postave koja okuplja najbolje američke glumce triju različitih generacija. Teško je reći ko je uverljiviji, Robert De Niro ili njegov naslednik Edvard Norton, a ne smemo da zaboravimo ni vrhunsku manju ulogu legendarnog Marlona Branda.

Najveći luksuz među kriminalcima upravo je partnerstvo jer kako verovati osobi koja je čitav život posvetila prevarama i pljačkama? Legendarni Robert De Niro i Marlon Brando te sjajni Edvard Norton, njihov pravi naslednik, zvezde su ovoga uzbudljivog filma o magnetskoj privlačnosti nezakonitog života.

Nik Vels (Robert De Niro) profesionalni je kriminalac koji je odlučio da riskantni posao konačno ostavi za sobom jer je obavljajući poslednju provalu umalo uhvaćen.Sada planira da mirno živi sa svojom devojkom Dajen (Anđela Baset) i voditi svoj džez klub u Montrealu, ali uskoro od Maksa (Marlon Brando), velikog prijatelja i finansijskog partnera u nezakonitim poslovima, dobije ponudu koju ne može da odbije. Neprocenjivo vredna francuska skulptura otkrivena je prilikom pokušaja švercovanja u zemlju i sada se nalazi pod neviđenim obezbeđenjem u montrealskome muzeju, pre nego što bude vraćena u zemlju. Nik mora da se udruži sa Maksovim čovekom unutra, mladim, izuzetno talenovanim lopovom Džekijem Telerom (Edvard Norton), kojem pripadnik stare garde ipak ne veruje u potpunosti.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >