Hari i Volter idu u Njujork (1976)

Harry And Walter Go To New York (Originalni naziv)

komedija kriminalistički

Dvojica nesposobnih zabavljača odlučuju se oprobati u karijeri profesionalnih pljačkaša

 
Režija: Mark Rydell
Scenarij: John Byrum, Robert Kaufman
Uloge: James Caan, Elliott Gould, Michael Caine, Diane Keaton

Filmografija

Dvojica ne previše pametnih vodviljskih pevača i plesača iz 1890-ih dospevaju u zatvor, gde upoznaju dobroćudnog vrhunskog obijača sefova. Dobijaju plan neprobojnog trezora te pokušavaju pobediti vrhunskog provalnika u njegovoj igri.

Kada Hari i Volter, dvojica beznačajnih pevača i plesača iz 1890-ih, završe u zatvoru zbog sitne krađe, tamo postaju sluge otmenog i proslavljenog obijača sefova Adama Vorta. Nakon što novinska izdavač i društveni reformator Lisa Čestnat intervjuiše Vorta iza rešetaka, Harijevo i Volterovo petljanje podstiče je da im ponudi pomoć, što njihova šefa razbešnjava i uzrujava jer bi moglo omesti planove koje Vort ima za njih.

Nakon što uz pomoć dinamita beže iz zatvora zajedno sa nacrtima navodno neprobojnog bankovnog trezora koje su ukrali iz Vortove ćelije, Hari i Volter kreću u Njujork... I ka Lisi. Nakon što sa pomoću mita uspevaju da pobegnu iz zatvora, Vort odmah kreće za njima.

Kako su i sitni lopovi i vrhunski obijač sefova naumili opljačkati banku, i Lisu, Hari i Volter trkaju se sa vremenom kako bi pobedili Vorta u njegovoj igri.

 

Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >