Eliminator (2004)

ELIMINATOR (Originalni naziv)

akcija avantura

Bivši policajac završi na izolovanom egzotičnom ostrvu prisiljen na igru borbe za opstanak

 
Režija: Ken Barbet
Scenarij: David Neilsen
Uloge: Michael Rooker, Bas Rutten, Dana Lee, G. Anthony Joseph, Wolf Muser, ...

Filmografija

Bivši internetski filmski kritičar Dejvid Nilsen početkom novog milenijuma počeo je da pišefilmske scenarije, a nakon dva kratkometražna ostvarenja došao je "Eliminator". Dve godine kasnije okušaće se i kao reditelj, kao jedan od četvero korežisera horora "Dominion".

Bivši policajac Varli izišao je kao pobednik paklene trke gliserima, no umesto očekivane nagrade od 250.000 dolara organizator trke Doson otme ga zajedno sa još šestoro ljudi, te ih sve dovede na izolovano egzotično ostrvo i prisili na igru borbe za opstanak u kojoj pobednik ostaje jedini preživeli. U ostrvskom dvorcu okupljeni bogataši klade se na svog favorita, a kad padne noć Doson šalje svoje ljude na Varlija i ostale, koji se uz to međusobno bore. Varli uspe da uveri tajnog agenta Džesija i instruktorku afričkih pobunjenika Santu da se udruže kako bi se zajedno suprostavili pogibelji...

Producentsko-autorski tim "Eliminator" film je osmislio kao nizanje bespoštednih akcijsko-borilačkih okršaja sa dozom efikasnog psihološkog profilisanja likova, a kao prednost u odnosu na brojnu konkurenciju niskobudžetnog akcijskog žanra angažovali su dva dobro poznata imena za glavne uloge. Na jednoj strani to je ugledni glumac sa prestižnim holivudskim iskustvom Majkl Ruker (Henri: Portret serijskog ubice, Klighenger, Sakupljač kostiju), na drugoj legenda ultimat fajta, Holanđanin Bas Ruten, bivši svetski prvak u teškoj kategoriji i čovek kojeg smatraju jednim od petorice najvećih boraca mešanog stila u istoriji.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >