Dotaknuti sunce: Dar (1988)

Touch the Sun: The Gift (Originalni naziv)

porodični

Par iz Melburna osvojio je zemlju u Zapadnoj Australiji, 3000km daleko od kuće

 
Režija: Paul Cox
Scenarij: Paul Cox, Jeff Peck
Uloge: Vicki Serbos, Nicholas Hatjiandreou, Con Laras, Rena Frangioudakis, ...

Filmografija

Treći u seriji "Dotaknuti sunce" film je o porodici australskih Grka koja se pokušava nositi sa nizom problema među kojima su kulturne razlike, materijalizam, očuvanje okoliša i odnosi u porodici.

Sofia (Vicki Serbos) i Nikos (Nicholas Hatjiandreou), dvoje malih Australaca grčkog porijekla, žive sa porodicom u Melburnu. Kao nagradu na televizijskom kvizu dobijaju komad zemlje u Zapadnoj Australiji. Sofia i tata Kon (Con Laras) žele unovčiti nagradu i kupiti novu veću kuću, dok Nikos i mama Helen (Rena Frangioudakis) žele ostati u njihovoj ugodnoj staroj kući.

Sa dedom Hristosom (Alexis Anthopoulos) deca polaze na 3 000 kilometra dug put kako bi pogledali svoje novo zemljište. Za to vreme njihov otac, kako bi skupio novac za novu kuću, dogovara prodaju drveća na zemljištu za seču jednoj kompaniji, a sprema se prodati i njihovu staru kuću.
Na zemljištu u Zapadnoj Australiji Sofia i Nikos upoznaju Veru (Margaret Ford) i njezinog sina Džordža (Bill McCluskey), koji pokušavaju očuvati okoliš i nastoje zaštititi drveće od rušenja. Shvativši kakve bi mogle biti posledice očeve prodaje, Sofia i Nikos sa dedom žure natrag u Melburn gde se upravo sprema i aukcija njihove kuće...

Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >