Potraga (2001)

THE BODY (Originalni naziv)

triler

Arheološko otkriće skeleton muškarca koji je umro razapet na krstu uznemiri Vatikan

 
Režija: Jonas McCord
Scenarij: Jonas McCord
Uloge: Antonio Banderas, Olivia Williams, John Shrapnel, Derek Jacobi, ...

Filmografija

Prema romanu Ričarda Sapira, Džonas Mekord snimio je zanimljivi triler o uvek fascinantnoj temi i tezi o Isusu Hristu kao običnom čoveku. Takvo otkriće srušilo bi postojanje hrišćanske vere i, kako je Ričard Sapir napisao, uzrokovalo haos u kom bi različite političke, militantne i druge interesne grupe pokušale da iskoriste novonastalo stanje.

U podzemnoj kripti u Jerusalimu, iza trgovine kompjuterskom opremom koju vodi Palestinac Nasir Hamid (M. J. Kouri), izraelski arheolog Šaron Golban (O. Viliams) pronalazi vrlo star skeleton. Čini se da je reč o ostacima muškarca koji je pre 2000 godina umro razapet na krstu, i koji je možda mogao da bude nevaskrsli Isus Hristos. Dok na mesto događaja ubrzo stiže iskusan sveštenik, otac Lavele (D. JDžejkobi), novosto neočekivanom otkriću uznemirava vatikanske krugove.

Želeći da preduhitri glasine i sačuva temelje hrišćanstva, kardinal Pesci (D. Vud) u Jerusalim odluči da pošalje oca Meta Gutiereza (A. Banderas), predanog jezuitu, doktora rimske istorije i nekadašnjeg vojnog obaveštajca koji se jednom u špijunskoj misiji borio sa revolucionarima u El Salvadoru.

Stigavši u Jerusalim, Met ubrzo shvati da je situacija mnogo složenija nego što mu ju je opisao kardinal Pesci. Naime, uz visoke predstavnike katoličke i jevrejske crkve, za otkriće su izuzetno zainteresovani i odlučni Moše Koen (Dž. Šrapnel), šef jerusalimske policije, ali i zagonetni Abu Jusef (M. Bakri), vođa grupe terorista...

 


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >