Pakt sa vukovima (2001)

Le pacte des loups/Brotherhood of the Wolf (Originalni naziv)

akcija horror avantura

Francuska, 18.vek, pokrajina Gevaudan živi pod terorom tajanstvene zveri

 
Režija: Christophe Gans
Scenarij: Stéphane Cabel
Uloge: Samuel Le Bihan, Mark Dacascos, Vincent Cassel, Émilie Dequenne, ...

Filmografija

Film je 2002. godine bio nominovan za nekoliko nagrada Saturn, a iste je godine osvojio i nagradu Cezar za najbolju kostimografiju.

Nakon serije tajanstvenih napada na žitelje pokrajine Gevaudan, kralj Luj XV šalje viteza i prirodoslovca Gregoirea de Fronsaca (Samuel Le Bihan) sa naredbom da istraži o čemu je reč. Na putu ga prati njegov verni prijatelj Mani (Marc Dacascoc), Indijanac iz plemena Irokeza.

Tokom istrage, Gregoire se počinje udvarati mladoj plemkinji Marianni de Morangais (Emilie Dequene), kćeri lokalnog grofa, a istovremeno biva intrigiran zavodljivom prostitutkom Sylviom (Monica Belucci).
Kako se bliže rešavanju misterije de Fronsac i Mani uviđaju da je problem mnogo složeniji nego što se čini i bivaju uvučeni u opasnu mrežu spletki i urota...
Intrigantna priča inspirirana istinitim događajima. U periodu između 1764. i 1767. tajanstvena životinja terorisala je stanovnike francuske pokrajine Gevaudan usmrtivši preko 100 ljudi. Zver, koja je prema svedočenju očevidaca, nalikovala na ogromnog vuka nikada nije uhvaćena, a film pokušava popuniti praznine i objasniti pozadinu tih napada.
 

Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >