Ptica na žici (1990)

BIRD ON A WIRE (Originalni naziv)

akcija komedija

Mel Gibson san je svih žena, ali i noćna mora jedne od njih

 
Režija: John Badham
Scenarij: Louis Venosta, Eric Lerner
Uloge: Mel Gibson, Goldie Hawn, David Carradine, Bill Duke, Stephen Tobolowsky

Filmografija

U vreme kada je Melova popularnost bila na vrhuncu zahvaljujući "Smrtonosnom oružju" i "Pobešnjelom Maksu", Gibson je odlučio snimiti "Pticu na žici", koju će sa oduševljenjem pogledati svi oni koji se nisu mogli zasiti Gibsonovih vratolomija i ludorija na filmskom platnu sa kraja 80-tih i početkom 90-tih.

FBI je Riku (Mel Gibson) dao novi identitet jer je pomagao tajnoj službi da uhapsi velikog trgovaca drogom (David Carradine). Petnaest godina kasnije bivša Rikova zaručnica, a sada uspešna advokatkinja, prepozna svog bivšeg dečka. No Rik ima ozbiljnijih problema. Agent zadužen za Rikovu sigurnost zamenjen je, a na njegovo mesto dolazi korumpirani agent koji dileru droge, protiv kojeg je Rik svjedočio, otkriva gde se Rik skriva.

Mel Gibson, jedan od najpopularnijih i najsimpatičnijih glumaca Holivuda sa kraja 80-tih i početkom 90-tih je u paru sa  vrlo popularnom Goldie Hawn, snimio zabavni i uspešni akcijski film, koji se prvenstveno zasniva na odličnoj glumačkoj hemiji između Gibsona i Hawn. Osim njih, ne smijemo zaboraviti legendarnog Davida Carradinea, koji je odlično odigrao ulogu glavnog negativca.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >