Mačke ne plešu (1997)

Cats Don't Dance (Originalni naziv)

komedija animirani porodični

Avanture grupe holivudskih životinja

 
Režija: Mark Dindal
Scenarij: Mark Dindal, Robert Lence
Uloge: Scott Bakula, Jasmine Guy, Natalie Cole, Ashley Peldon

Filmografija

Talenat, ambicija i upornost sve znače u Holivudu – ako niste kul mačak koji sanja o plesu. Svi znaju da svinje ne lete, krave ne pevaju, a mačke definitivno ne plešu.

Ova animirana porodična komedija, blaga parodija filmskih mjuzikala iz 30-ih i 40-ih, prati Denija, mačka iz Kokoma u Indiani, koji voli da peva i pleše te čezne da uđe u šoubiznis. Jednog dana Deni odluči da preduzme nešto u vezi sa svojom ambicijom umesto da samo sanjari, pa krene u Holivud ubeđen da za nedelju dana može da postane zvezda.

Međutim Deni brzo postaje svestan da mu vrsta kojoj pripada predstavlja barijeru u „fabrici snova“. Studiji ne mare puno za životinje, čak ni one sa zvezdanim kvalitetom, a Denijev agent može samo da mu ugovori tek malu ulogu u filmu sa ljupkom dečijom zvezdom Darlom Dimpl, za koju se ispostavi da je zločesta razmaženka koja mrzi životinje.

Deni ubrzo upoznaje nekoliko drugih životinjskih izvođača koji su zaglavili poput njega, uključujući Sojer, ljupku, ali ciničnu mačku, Vulija, slona koji svira klavir, Tili, nilskog konja koji peva, i Padža, pingvina reproduktivca. Zajedno, životinje se bore da budu prihvaćene i pokažu svetu šta sve mogu.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >