Tajne (2007)

Ha-Sodot (Originalni naziv)

drama

Pogled na živote dve ortodoksne Jevrejke

 
Režija: Avi Nesher
Scenarij: Avi Nesher, Hadar Galron
Uloge: Fanny Ardant, Ania Bukstein, Michal Shtamler, Guri Alfi

Filmografija

Naomi, revna pobožna ćerka istaknutog rabina, nagovori oca da odgodi njen brak godinu dana kako bi odslušala jevrejski seminar za žene u drevnom kabalističkom sedištu Safedu...

Naomi, briljantna i pobožna ćerka ultraortodoksnog rabina nađe se na životnoj prekretnici kada joj umre majka, a od nje se očekuje da se smesta uda za očevog štićenika. Uznemirena, no odlučna, ona preklinje oca da joj dopusti da godinu dana pohađa ženski verski seminar u Safedu, rodnome mestu kabale, kako bi se pripremila za žrtve koje će morati da podnese kao supruga.
 
Otac popusti, a Naomin život skrene u neočekivanom smeru. Pobožna, no živahna, Naomi i njena nova drugarica Mišel sprijatelje se sa lepom tajanstvenom starijom ženom Anuk (Fani Ardant), koja je bolesna i živi u blizini, koja je možda Jevrejka, a možda i nije, i koja je možda počinila zločin iz strasti.
 
Naomi osmisli niz rituala koji će nekako da „pročiste“ Anuk od njenih grehova, ali budući da oni prelaze granice jevrejskog zakona, moraju da ih držae u tajnosti. Proces otvara neodoljive nove horizonte devojkama uhvaćenima između krutog muškog establišmenta u kom su odrasle i želje da budu svoje bez obzira na cenu.

Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >