Pobesneli Maks 3 (1985)

MAD MAX BEYOND THUNDERDOME (Originalni naziv)

akcija avantura

Ludog Maksa sudbina odvodi do grada u pustinji gde će se morati boriti za vlastiti život

 
Režija: George Miller, George Ogilvie
Scenarij: Terry Hayes, George Miller
Uloge: Mel Gibson, Tina Turner, Helen Buday, Bruce Spence, Robert Grubb, ...

Filmografija

Od dvojice koji uđu jedan ostaje živ, a drugi pada mrtav. Tako je dok se u gradu ne pojavi pobešnjeli Maks. Tada će mrtvih biti mnogo više...

Bartertovn je grad na samom rubu pustinje, koji je poslije apokalipse nekako uspeo sačuvati kakvu-takvu tehnologiju iako je civilizacija i njega odavno napustila. Kada Maks (Mel Gibson) ostane bez svojih zaliha, koje su mu ukradene, nevoljko se odlučuje na odlazak u taj grad, u kojem se vrlo brzo nađe između dve vatre. Gradom besni sukob dvaju nemilosrdnih i beskrupuloznih moćnika, a Maks prekrši jedini zakon koji se u gradu ne isplati prekršiti - nije ubio poraženog protivnika.

Iako se kvalitetom i temeljnim odrednicama priče sasvim logično nastavlja na dva odlična prethodnika, "Pobešnjeli Maks 3" svojom se estetikom ipak od njih ponešto i razlikuje. Dok su se oni događali isključivo na prostranim pustim cestama post-apokaliptičnog sveta, treći deo karakteriše se svojevrsnim spektaklom haosa jer su eksterijeri grada doista istovremeno zapanjujući i odbojni. Režiseru Džeordžu Mileru ovde se u stolici pridružio i Džeordž Ogilvie, dok su glumačku ekipu pojačali, među ostalima, Helen Budaj, Brus Spence, Robert Grub i slavna rok-baka Tina Turner. Naravno, film o Maksu nije film o Maksu bez Mela Gibsona, koji danas doista jest jedna od najvećih holivudskih zvezda, ali koji kvalitativne uspehe svojih naslova iz osamdesetih ponavlja iznimno retko.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >