Ikona (2005)

Icon (Originalni naziv)

triler

Haotično stanje u Rusiji za nekolicinu je prava prilika za profit

 
Režija: Charles Martin Smith
Scenarij: Frederick Forsyth, Adam Armus
Uloge: Patrick Swayze, Patrick Bergin, Michael York, Annika Peterson, Ben Cross, ...

Filmografija

Haos i rasulo koje je zahvatilo zemlju većini stanovnika je nepodnošljivo . Ipak za nekolicinu ljudi to je prava prilika za lični profit i trgovinu oružijem...

Rusija je na rubu anarhije i predsednik je nemoćan. Zemlju zahvataju glad, inflacija, kriminal i korupcija, a ulicama haraju horde nezaposlenih pobunjenika. Ali novonastali haos odgovara bogatom predsedničkom kandidatu Igoru Komarovu (Patrick Bergin). Nemirnim masama Komarov obeća zakon, red i prosperitet. Spreman na sve kako bi osigurao svoju pobedu, čak je zaposlio američkog političkog savetnika Harveyja Blackledgea (Jeff Fahey).

Ali ko je Igor Komarov? Pravu istinu zna Jason Monk (Patrick Swayze), bivši agent CIA. Njega su međunarodne obaveštajne službe, koje vodi sir Nigel Irvine (Michael York), pozvale da otkrije ko stoji iza krađe biološkog oružja. Na mesto zločina pozvana je i detektivka Sonia Astrova (Annika Peterson). Budući da ne veruje u istragu koju provodi direktor FSB-a, Anotoli Grishin (Ben Cross), ona pristane da radi s Monkom kako bi otkrila istinu.

Dvojac ubrzo nailazi na Komarov tajni Manifest o novoj Rusiji koji govori o povratku diktature, vojnom proširenju i etničkom čišćenju.
Monk se mora suočiti s više problema. S jedne strane, javnosti mora otkriti istinu o Komarovu pre predsedničkih izbora, ali i suočiti se s vlastitom prošlošću i vremenom koje je proveo u Rusiji tokom hladnog rata. Ali sile tu su i koje ga žele uništiti i nemilosrdne su, a vremena je sve manje.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >