Na terapiji (2009)

Na terapiji (Originalni naziv)

drama

Serija je nastala prema izraelskom klišeu, a do sada je uspešno emitovana u 14 zemalja

 
Režija: Marko Đilas
Scenarij: Milena Marković
Uloge: Miki Manojlović, Branka Cvitković, Snežana Bogdanović, Sergej Trifunović, ...

Filmografija

Dosadašnji uspeh i gledanost serije u svim zemljama ukazuje na odličan i nadasve ozbiljan dramski proizvod. Radnja serije prati psihoterapeuta kroz njegove sedmične seanse sa klijentima, uključujući i susrete sa vlastitom terapeutkinjom i mentoricom.

Tokom devet nedelja, koliko traju seanse, na psihijatrovom kauču se smenjuje pet klijenata, a svaki dan je rezervisan za jednog od njih; ponedeljak za Maju, utorak za Borisa, sreda za Anu, četvrtak za Marka i Natalilju, dok petkom glavni protagonista odlazi kod svoje mentorke. Svaki klijent ima specifične problem i poteškoće koje u saradnji sa terapeutom pokušava da “otkloni” ne znajući i ne sluteći kuda će ih terapija zapravo odvesti. Vremenom se sudbine glavnih junaka (klijenata i njihovog terapeuta) prepliću, a odnos koji su razvili tokom seansi bitno menja njihove privatne živote.

Serija „Na terapiji“ bazirana je na izraelskoj seriji „Be Tipul“ koja je doživela ogroman uspeh. Adaptaciju scenarija za naše podneblje uradila je Milena Marković. Američka TV kompanija HBO proizvela je sopstvenu verziju naslovljenu „In treatment“, koja je na šezdesetoj dodeli Emi nagrada 2008. godine osvojila dve nagrade.

Uloge: Miki Manojlović, Branka Cvitković, Snežana Bogdanović, Sergej Trifunović, Nenad Jezdić, Nataša Janjić, Tamara Vučković, Dragana Dabović


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >