Poklekli Atlas (2011)

Atlas Shrugged: Part I (Originalni naziv)

drama sf

Direktorka železnice i čelični magnat udružuju snage u borbi protiv režima

 
Režija: Paul Johansson
Scenarij: John Aglialoro
Uloge: Taylor Schilling, Grant Bowler, Matthew Marsden, Edi Gathegi

Filmografija

Direktorica željeznice Dagny Taggart i čelični magnat Henry Rearden sklapaju savez kako bi se borili protiv sve autoritarnijeg režima u SAD-u.

Degni Tagart inteligentno, hrabro i sa integritetom vodi „Tagart Transkontinental“, najveću preostalu železničku kompaniju u Americi, uprkos sistematskom nestajanju njenih najboljih i najsposobnijih radnika. Privlači je industrijalac Henri Riarden, jedan od retkih ljudi čiji je genijalnost i predanost sopstvenim idejama ravni njenima.

Riardenova superjaka metalna slitina „Riardenov metal“ budi nadu da će inovacija nadvladati silazak u anarhiju. Uz pomoć netestiranog „Riardenovog metala“, oni obnavljaju kritičnu Tagartovu prugu u Koloradu i utiru put naftnom titanu Ellisu Vajatu da proširi  plamen nove američke renesanse.

Nada ponovo raste kada Degny i Riarden otkriju nacrt revolucionarnog motora baziranog na statičkom elektricitetu u napuštenoj dabrici mašina, još jedan dokaz mračne teorije da „umni ljudi“ (mislioci, industrijalci, naučnici, umetnici i drugi inovatori) „štrajkuju“ i nestaju iz društva.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >