Tragom velikog karavana (1965)

THE HALLELUJAH TRAIL (Originalni naziv)

komedija vestern

Konjički pukovnik pristane da štititi karavan trgovca alkoholom kroz indijanski teritorij

 
Režija: John Sturges
Scenarij: John Gay, William Guck
Uloge: Burt Lancaster, Lee Remick, Jim Hutton, Pamela Tiffin, Donald Pleasence, ...

Filmografija

Od sredine pedesetih do sredine šezdesetih Džon Sterdžes bio je jedan od najuspešnijih holivudskih reditelja. U tom je razdoblju realizovao niz značajnih filmova (Loš dan u Blek Roku, Obračun kod O. K. korala, Zakon prerije, Starac i more, Sedmorica veličanstvenih, Veliko bekstvo), većinom vesterna. Odličan poznavalactog "najameričkijeg žanra", Sterdžes je režirao i ovu vestern-komediju, izvanredno zabavan film koji će razgaliti srce svakog gledaoca željnog dobrog humora i nostalgičnog prema starim dobrim kaubojskim odnosno indijanskim filmovima.

Godina je 1867. građani Denvera shvataju da su iscrpeli zalihe viskija i da će lokalni rudari ostati bez tog "dragocenog" pića. Trgovac Frenk Volinghem povede karavan od 40 kola put Denvera i zatraži od konjičkog pukovnika Tadeusa Gerharta da ih štiti na prolazu kroz indijanski teritorij. Kad za to saznaju gospođica Masingejl i njeno udruženje za borbu protiv alkohola, zatraže od pukovnika da odbije zahtev za vojnom pratnjom...

U glumačkoj ekipi dobro su poznata imena, od legendarnog B. Lankastera (Crveni gusar, Odavde do večnosti, Trapez, Ptičar iz Alkatraza, Gepard, Dvadeseti vek, Atlantik Siti) preko erotične L. Remik (Anatomija jednog ubistva, Dani vina i ruža, Pretkazanje) do ekscentričnog D. Plezensa (Fantastično putovanje, Noć veštica) i oskarovca M. Landaua (Ed Vud, TV serija Svemir 1999). Spomenimo i odličnu muziku Elmera Bernstina.


Komentari (0)

Foto

© 2024 Moj TV Portal d.o.o.
Impressum | Uslovi korišćenja | Kontakt

desktop >